0000 0000 0000 0000
0000

Регионална здравна инспекция - Русе

    РЗИ - РУСЕ е създадена с Постановление №1 на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването, обн. в Държавен вестник, бр.5 от 14 януари 2011 г., съществуващите Регионални центрове по здравеопазване и Регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве са преобразувани в Регионални здравни инспекции.
    От 30.09.2022 г.   доц. д-р Александър Парашкевов, д.м.   е  Директор на Регионална здравна инспекция - Русе.
   РЗИ - РУСЕ се помещава на адрес: гр.Русе, бул. "Придунавски" №68, телефон за връзка: /082/ 825 623 , rzi@rzi-ruse.com

ВАЖНО!

Национална скринингова кампания „Заедно срещу рака на дебелото черво” Грижи се за себе си, за да го правиш и за другите – изследвай се безплатно!

Под мотото „ПОМНИМ! ПРИЕМАМЕ! ПОДКРЕПЯМЕ!“ РЗИ – Русе отбелязва 19 май, Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН и възпоменание на хората, починали от болестта
РЗИ - Русе организира вечерно бдение със свещи на 19 май (неделя) от 20.00 ч. до 21.00 ч. на площад „Свобода“ пред паметника на Свободата

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГРАЖДАНИТЕ ОТНОСНО НАМАЛЯВАНЕ НА РИСКА ОТ УХАПВАНИЯ ОТ КЪРЛЕЖИ И ПОВЕДЕНИЕ СЛЕД УХАПВАНЕ

От 08.05.2024 г. в РЗИ - Русе ще се проведе обучение за Издаване на удостоверение за придобита квалификация за изпълнител на дезинфекции, дезинсекции и дератизации (ДДД). Удостоверение за правоспособност за изпълнител на (ДДД) се издава на лица с най-малко средно образование след завършен курс, усвоени знания и успешно положен изпит.
При желание за включване в курса кандидатите трябва да подадат заявление и да заплатят такса. За допълнителна информация може да се свържете с Елеонора Тодорова, главен секретар на РЗИ - Русе, 0884770102, as@rzi-ruse.com

Информационна кампания за ползата от ваксините "Ваксинирай се и стани супергерой! "

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОКЛЮШ (МАГАРЕШКА КАШЛИЦА)

Работен график на ВРЕМЕННИ ИМУНИЗАЦИОННИ ПУНКТОВЕ - ОБЛАСТ Русе (+безплатна имунизация срещу КОКЛЮШ)

РАБОТНО ВРЕМЕ на ИМУНИЗАЦИОННИ КАБИНЕТИ – ОБЛАСТ РУСЕ

Областни структури на признатите за представителни организации за защита правата на пациентите - Русе

Уведомяваме всички лица, които имат срочни експертни решения, да подават заявления-декларации за преосвидетелстване поне 3 месеца преди изтичане на срока на експертното решение, за да не изгубят своите права.

Уведомяваме всички онкологично болни, на които предстои освидетелстване/преосвидетелстване, че от 20.03.2023 г. в сградата на Комплексен онкологичен център – Русе ЕООД функционира ТЕЛК, която ще извършва експертиза на работоспособността – временна/трайна.

Информация относно забраната за тютюнопушене на обществени места


*** ГРАФИК 2024г. Организация на работа на Областната специализирана комисия за отлагане по медицински противопоказания на задължителните имунизации и реимунизации през 2024 г.(ПОДРОБНО)
*** Подаване на документи и получаване на удостоверения се извършва в отдел „Противоепидемичен контрол“ при РЗИ-Русе, ул. „Байкал“ № 12 от 09.00ч. до 16.00ч. в работни дни /изтеглете МОЛБА-ЗАЯВЛЕНИЕ/

Провеждане на първична имунизация с COVID-19 Vaccine Valneva

TАБЛИЦА НА ВЪЗМОЖНИ ВАКСИНАЦИОННИ СХЕМИ ПРИ ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19

"КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ SARS-COV-2?

"+ мен" е кампания на Министерството на здравеопазването за повишаване информираността относно ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19. Брошури:


ВЪВ ВРЪЗКА С ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА, КАСАЕЩА COVID-19, РЗИ-РУСЕ ВИ ПРЕДОСТАВЯ ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ
(0884 825 625) 8.30 до 17.00ч.в работни дни ЗА КОНСУЛТАЦИИ, ВЪПРОСИ, СИГНАЛИ, ЖАЛБИ, ОПЛАКВАНИЯ И ДР.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧИНА НА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНИ СРЕЩУ COVID-19 в Русенска област

НАМАЛЕТЕ РИСКА ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ С КОРОНА ВИРУС!/образователни материали/

РАБОТНО ВРЕМЕ с КЛИЕНТИ на РЕГИОНАЛНАТА КАРТОТЕКА на МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА към РЗИ - РУСЕ:
ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН от 8.15 часа до 13.30 часа